Мали принчеви ВЕЛИКОГ СРЦА

У протекле две недеље, Удружење доброчинитеља “Мали Принц” из Апатина, у сарадњи са Уружењем “Мултиарт” из Врбаса, интензивно је радило на акцији скупљања помоћи за манастир Свете Петке Изворске код Параћина. Сакупљала се храна, средства за личну хигијену, пелене за одрасле, прашак за веш, гардероба… Велики број наших суграђана одазвао се овој хуманитарној акцији, захваљујући чему је прикупљен заиста велик број пакета, али и новчаних донација.

Током викенда све је одвежено у манастир, у ком је смештено преко 80 жена ометених у развоју и о којима 24 часа бригу воде монахиње.

Нису само Апатинци показали своју хуманост у овој великој акцији. У манастир су са донацијама отишла чак четири возила, из Врбаса, Апатина, Сврљига и Раковца, а међу њима се нашао и свима нам познат хуманитарац, столар Миле.

“Велика хуманитарна акција за манастир Свете Петке Изворске код Параћина успешно је завршена. Велико хвала свим нашим суграђанима који су препознали важност даривања онима којима је то најнеопходније”, поручили су из УД “Мали Принц”.

Свака помоћ и даље је добродошла корисницама Дома при манастиру Свете Петке Изворске. Сви који могу и желе помоћи, више информација о манастиру и начину на који могу донирати пронаћи ће ОВДЕ.

Извор: https://www.radioapatin.com/zivot-i-zabava/mali-princevi-velikog-srca-14558?fbclid=IwAR3j4kxSu2c4pQ_Ryd83-PApJJBgHVpNTXoyP_oFWQ3gSLbPXUIPel9fT4s