Свечано ОТВАРАЊЕ просторија УД “Мали Принц” заказано за 26. март

Дана 26. марта УД “Мали Принц” ће званично отворити своје просторије на адреси Дунавска обала bb, са почетком у 16 сати. Отварању и пригодном програму присуствоваће чланови Удружења, локални предузетници и пријатељи који су великодушно помогли да за кратко време њихов простор засија, као и представници локалне самоуправе.

Овим поводом, Удружење доброчинитеља „Мали Принц“ из Апатина расписало је литерарни конкурс за ученике Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“ Апатин, као и ликовни конкурс за ученике ОШ „Жарко Зрењанин“ Апатин од 5. до 8. разреда.

Тема оба конкурса, који се односе на подршку инклузивном друштву, уз мисао да различитости чине живот богатијим, садржајнијим и креативнијим, је “СВИ ИМАМО ИСТЕ СНОВЕ”.

Рок за предају радова, како литерарних, тако и ликовних, је 20. март.

Најбољи литерарни рад биће прочитан 26. марта, поводом отварања просторија Удружења доброчинитеља „Мали Принц“ и биће прикладно награђен, док ће одабрани радови основаца бити изложени у просторијама Удружења, такође поводом отварања истих, а најбољи ликовни рад биће награђен.

Подсећамо, Удружење доброчинитеља „Мали Принц“ из Апатина је невладино, добровољно, непрофитно удружење грађана, основано 5. октобра 2021. године на неодређено време ради остваривања циљева у области културе, спорта, хуманитарног рада, социјалне политике и образовања, пружања подршке оболелој деци, особама са инвалидитетом, ретким болестима и социјално угроженим категоријама (деца, жене, стари, националне мањине). Основни задатак Удружења је унапређење права и положаја особа са инвалидитетом, као и пружање подршке њиховим породицама.

За кратко време, Удружење је окупило велики број чланова, реализовало многе радионице, хуманитарне манифестације, продајно-изложбене штандове…

Извор: https://www.radioapatin.com/zivot-i-zabava/svecano-otvaranje-prostorija-ud-mali-princ-zakazan-14197?fbclid=IwAR10-u90PnBkvNQsRhzsCivzkWo2l8mXwp10nCkKbR4Wf_1NdrpzFjSZ7_I