O НAMA

Упознајте нас

Управни одбор удружења

Александра Марић

Председница Удружења

Рођена у Апатину 1984. године. Завршила Гимназију „Никола Тесла“, запослена као полицијски службеник у Управи граничне полиције. Мајка троје деце, девојчица Маше и Нађе и дечака Вељка којем је дијагностикован аутизам и епилепсија. Дугогодишњи је члан Удружења за подршку особама са аутизмом „Маслачак“ из Сомбора и оснивач и председник Управног одбора Удружења доброчинитеља „Мали Принц“ из Апатина. Најјача карика удружења, остварује изузетну сарадњу са многим физичким и правним лицима, позитивном енергијом и предузимљивошћу плени и омиљена је међу члановима удружења, али и међу осталим суграђанима и пријатељима. Своје слободно време углавном посвећује деци са потешкоћама у развоју, кроз организацију којом руководи, али и као волонтер у другим сродним организацијама.

Мирјана Ћалић

Заменица председника

Рођена у Сомбору 13.02.1977. године. Основну и средњу школу завршила у Апатину. Дипломирала 2000. године на Филозофском факултету у Новом Саду (одсек Српска књижевност и језик). Од септембра 2000. године запослена као професор српског језика и књижевности у Гимназији „Никола Тесла“ Апатин. Добитник многих награда и признања ЗУОВ-а. Аутор школског пројекта „Ја бих то овако“ (драмске импровизације), редитељ многих школских представа које су биле награђиване на многим такмичењима. Поносна на своје ученике, нарочито оне који су се определили да студирају и баве се језиком и књижевношћу. Мајка дванаестогодишње Ене којој је 2015. године дијагностикована мутација на Сингап1 гену услед које је дете са успореним психомоторним развојем. Радо организује и учествује у хуманитарним акцијама, освешћивању људи о животу и положају у друштву особа са инвалидитетом, борац за смисленост и корисност инклузивног процеса.

Важна документа

Чланови

Иванчица Кнежевић

Рођена у Апатину 1984. године. Завршила Гимназију „Никола Тесла“ у Апатину и Филозофски факултет у Новом Саду. По занимању је професор српског језика и књижевности, запослена  15 година у Средњој економској школи у Сомбору.  Мајка једанаестогодишњег Павла. Један  је од оснивача и чланова Управног одбора Удружења доброчинитеља „Мали Принц“ из Апатина.

Снежана Петковић

Рођена у Апатину 1975. године. Завршила Гимназију “Никола Тесла” у Апатину. Запослена у цвећари “Бонсаи Трее” у Апатину. Мајка је четрнаестогодишњег дечака Богдана са дијагнозом аутизма. Похађала је курсеве  Сун рисе и Туи На масажу, као помоћ при раду са децом из аутистичног спектра. Дугогодишњи је члан Удружења за подршку особа са аутизмом “Маслачак” из Сомбора и једна од оснивача и чланова Управног одбора “Мали Принц” из Апатина. Аутор је химне “Мали Принц” и још неких дечијих песама, као и песама за одрасле. Активан је ученик многих хуманитарних дешавања и своје слободно време радо посвећује деци са потешкоћама као и њиховим породицама. Верује да се сви отварамо ка лепом,  поготово деца, и настоји да буде подршка и промена коју жели да види у свету.

Јелена Косановић

Рођена у Апатину 5. децембра 1978. године. 

Завршила општина смер Гимназије. Око 15 година уназад ради као новинар. Тренутно запослена на Радио Апатину. Ради као хонорарни сарадник за неколико часописа. 

Мајка је близанаца рођених 2013. године, Макарија и Симоне. Дечак има дијагнозу церебралне парализе. 

Чланица је УД “Мали Принц” од оснивања. Помаже око маркетинга.